Vår historia

Mared Components AB har varit en del av Mared-familjen sedan 2008. Scrolla ner för att se våra milstolpar!

Vår historia

På 1980-talet startade Sten Bremer företaget Mekankomponenter i Stockholm. Sten var försäljare av glidlager och agenturföretaget började i hans bostad. Med omsorg letade Sten upp leverantörer. Två som har varit med nästan ända från starten är schweiziska Connex och tyska HEMA.

 

Den verksamhet som tidigare gick under namnet Mekom/Mekankomponenter heter numera Mared Components.
Verksamheten fortsätter att välja leverantörer på samma kriterier som från starten; rätt produktsortiment, rätt kvalitet och hög kompetens inom sitt område. Vi och våra leverantörer har en vilja till utveckling med tjänster och produkter – vi har lösningar i fokus.

Tidslinje

Vår historia och våra milstolpar

Bild på spännstift från Connex

1986

Mekankomponenter AB startas i Stockholm av Sten Bremer. Sten var försäljare av glidlager och agenturföretaget började i hans lägenhet. Med omsorg letar Sten upp leverantörer. Två som har varit med nästan ända från starten är schweiziska Connex och tyska HEMA.

2008

Företaget säljs till Mared Invest AB och verksamheten flyttas från Stockholm till Huskvarna i Småland. I Mareds lokaler, som är väl anpassade för verksamheten, kan företaget växa.
BIld på Elisabeth Du Rietz, vd på Mared Components

2008

Elisabeth Du Rietz utses till vd för bolaget.

2011

Nu kommer en ny och annorlunda produkt in i verksamheten: dörrautomatik från italienska Label. I och med nyförvärvet och deras unika produkter och tjänster nås helt nya målgrupper. Ett behov på den svenska marknaden fylls av Mekankomponenters erbjudande och verksamheten växer stadigt.

2015

Nu delas verksamheten upp i två varumärken där företagets industriverksamhet moderniseras till Mekom och tjänster inom dörrautomatik till AET – Avancerad Entréteknik, idag Mared EntryTech.

2021

Bolaget Comprimé AB Components förvärvas och fusioneras in i Mekankomponenter.
Mared logotyp

2022

Nu påbörjas arbetet med att konsolidera samtliga bolag under Mared-koncernen för ett ännu bättre kunderbjudande med större bredd och kapacitet. Vi inför en gemensam namnstruktur och samlas kring en ny tydlig visuell varumärkesprofil. Mekankomponenter blir Mared Components AB.

2024

Ny webb! Mared Components och övriga bolag i koncernen får nya hemsidor med ny och fräsch design.

Tre kännetecknande ledord

Trygg samarbetspartner

Vi är en trygg samarbetspartner. Vi har funnits länge och kommer finnas kvar länge framöver.

Leveransprecision

Våra produkter och tjänster ska ha leveransprecision med rätt tid och plats.

Spetskompetens

Vi och våra leverantörer är kunniga och har spetskompetens inom vårt område