Om oss

Mared Components, tidigare Mekankomponenter/MEKOM och Comprimé Components, erbjuder komponenter för inbyggnad i konstruktioner eller för maskinunderhåll från väl utvalda leverantörer. Vi hjälper maskinkonstruktörer, produktionstekniker, servicetekniker, underhållsingenjörer och inköpare, i enmansbolag till stora koncerner, att hitta rätta lösningar och produkter.

Vår affärsidé

Mared Components produktsortiment består främst av fästelement, maskinskydd, låssystem, linjärstyrningar, arbetsplats- och maskinbelysning och oljeavskiljare.

Vi är genuint intresserade av att lösa våra kunders behov och önskemål med funktioner och produkter som är precis rätt anpassade för ändamålet. Precision och passion är beskrivande för vårt arbetssätt.

Engagemang som gör skillnad

Det räcker inte med bra produkter och leverantörer. Vi är övertygade om att vårt arbetssätt är avgörande för våra kunders framgång. Det är varje medarbetares kompetens och vilja att hitta det som är bäst för kunden som gör skillnad.
Vi anpassar arbetssätt och erbjudande beroende på behoven hos exempelvis konstruktören, inköparen eller underhållsteknikern.

Tre kännetecknande ledord

En trygg samarbetspartner

Vi har funnits länge och kommer finnas länge framöver. Kunder, leverantörer och medarbetare ska kunna lita på oss.

Vår leveransprecision

Våra produkter och tjänster ska ha leveransprecision med rätt tid och plats.

Spetskompetens

Vi och våra leverantörer är kunniga och har spetskompetens inom vårt område.

Mared Components är en del av Mared Group

Mared Group är en familjeägd koncern med bas i Huskvarna men har även en enhet i Tidaholm. Resan startade på 60-talet och idag är vi fem bolag med verksamhet inom träbearbetning, återvinning/bioenergi, automation, komponentförsäljning till industrin samt lösningar inom dörrautomatik.
Vi har en omsättning på ca 180 MSEK och ett 50-tal anställda.

 

Vi lever efter våra värderingar som är: Jämlikt, Hållbart, Engagerat, Ärligt och Professionellt.

 

I koncernen ingår följande bolag:

 

Mared Automation AB – tidigare Elf Automation – erbjuder kundunika automationslösningar till industrin.

 

Mared EntryTech AB – tidigare Avancerad Entréteknik – erbjuder dörrautomatik och vägreglering till alla typer av fastigheter.

 

Mared IndustryTech AB – tidigare Mared Industrial Engineering – erbjuder utrustning, automationslösningar och anläggningar inom träbearbetning och förpackning.

 

Mared SustainTech AB – tidigare Ingenjörsfirman J Mared – erbjuder automationslösningar inom återvinning/avfall och energi/biomassa.

 

Mared BizServices AB – tidigare Mared Group Services – arbetar med ekonomi, HR, marknad, lager och logistik för de affärsdrivande bolagen i koncernen.

 

Mared Components AB – tidigare Mekankomponenter/MEKOM – erbjuder komponenter till tillverkningsindustrin, såsom fästelement, maskinskydd, maskinbelysning, termostater och ventiler. Allt från främst europeiska tillverkare.

Peter Husberg, Mared Components

Kontakt

Har du en fråga? Hör av dig!

Peter Husberg

036-38 78 67

peter.husberg@mared.se